joi, 24 aprilie 2014

Artefuck (Aprilie) – trei politicieni cu declaraţii de nivelul Măgăruşului-Funduleaţă

Pentru unii, luna Aprilie semnifică luna glumelor. Pentru alţii, luna Aprilie reprezintă luna glumelor de prost gust. Spre exemplu Vlad Filat a făcut o glumă de prost gust recent, şi a spus că toţi cei care au torturat tineri în Aprilie 2009 vor fi pedepsiţi. De ce nu a făcut-o în perioda în care era prim-ministru şi avea toate instrumentele necesare?, nu ştim. Probabil a glumit şi atunci. În fine, pentru o altă parte a beaumond-ului, luna Aprilie se vede că reprezintă luna limbajului de mahala. Artefuck îţi prezintă trei politicieni care s-au făcut de râsul găinilor cu declaraţiile recente, şi cu siguranţă merită un cap de funduleaţă-măgăruş. Exact  ca în tabloul „Titania şi Funduleaţă”, realizat de pictorul elveţian Henry Fuseli, în îndepăratatul anu 1790.



Dorin Chirtoacă

“Paşol von! Obrăznicătură. Să ţi-o bag în …., râsule!” – acest enunţ, lansat de primarul Dorin Chirtoacă la adresa combatanţilor de pe Nistru, va rămâne în istoria Moldovei independente la fel cum tablourile lui Fuseli au rămas în istoria artei universale. Nu-mi explic cum un mare român, de genul edilului, şi-a permis un astfel de limbaj ruso-nistrean. Probabil e stresat şi enervat în ultima vreme. Însă nimeni nu a spus niciodată că viaţa de primar de Chişinău e uşoară.


Dmitrii Rogozin

“Acest fiu de căţea tupeist s-a discreditat totalmente!” – marele diplomat, ucigaş de români şi urmaş al lui Vladimir cel Mare a lansat această frază pe contul personal de facebook, la adresa ambasadorului ucrainean de la Chişinău, Serghei Pirojcov. Toată lumea s-a deprins deja că Rogozin trăieşte în anul 1943, undeva pe lângă Stalingrad. Totuşi nu putem găsi o explicaţie la faptul că iubita soţie a marelui anti-european lansează melodii kitschoase în limba engleză, limba cotropitorilor din monstrul nord-atlantic. Sper că copiii lui Dmitrii vor folosi acelaşi limbaj când vor discuta cu părinţii. Ştiţi voi, aşchia nu sare departe de trunchi.


 Grigore Petrenco

“O să vă mântuiesc de zile, scatinelor” – nu ştim cu exactitate cum a sunat ameninţarea cu moartea lansată de Grigore Petrenco la adresa deputaţilor Natalia Gherman şi Octavian Calmâc. Însă cunoscând dragostea lui Petrenco pentru graiul moldovenesc, pe care acesta în numeşte limbă, suntem siguri că am reprodus mesajul cu exactitate. Acum rămâne de văzut cui îi oferim titlul de Funduleaţă-Măgăruş – deputatului Petrenco?, sau Procuraturii Generale?, care ar trebui să se autosesizeze în acest sens. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu