vineri, 28 martie 2014

Artefuck - 4 femei care ne îndrăgostesc de frumos


Luna Martie e luna femeilor, luna în care bărbaţii îşi reamintesc de iubitele lor şi încearcă să fie mai buni, mai iubitori şi mai înţelegători. Pentru acestă ediţie de Artefuck am ales tabloul pictoriţei mexicane Frida Kahlo. Frida Kahlo a fost o femeie temperamentală, un femme fatale dacă vreţi, care şi-a dedicat întreaga viaţă artei şi frumosului. „Autoportret cu colier din spini şi colibri” reprezintă una din operele de bază a pictoriţei. Avem şi în Moldova câteva femei care şi-au pus scopul să ne îndrăgostească de frumos.

Nicoleta Esinencu

Tânărul dramaturg Nicoleta Esinencu a dat un nou suflu teatrului din Republica Moldova. De când a apărut Teatrul Spălătorie, a apărut o alternativă pentru iubitorii de frumos. Şi asta, credem noi, este abia începutul.

Eudochia Zavtur

Dacă ar fi să faci un sondaj pe străzile Chişinăului, ai afla că foarte puţină lume o cunoaşte pe Eudochia Zavtur. Aşa sunt moldovenii, cunosc toate vedetele de doi bani însă nu au nici o treabă cu arta adevărată. Tablourile Eudochiei Zavtur au o frumuseţe aparte. Şi aş vrea din tot sufletul ca VIP-urile din paginile acestei reviste să cumpere măcar un tablou din colecţia pictoriţei noastre.

Mihaela Strâmbeanu

Dacă vorbeşti de actoria din Moldova n-ai cum să n-o menţionezi pe Mihaela Strâmbeanu. Mihaela are o energie de invidiat şi o poftă de muncă care poate să lase perplex orice bărbat. A jucat în zeci de spectacole şi promite să ne bucure şi mai departe cu roluri excelente.

Valentina Naforniţă

Chiar dacă o mulţime de moldoveni nu au idee cine este Valentina Naforniţă, tânăra soprană reuşeşte să ne ducă faima în toată lumea. Iar atunci când cântă în Moldova, soarele străluceşte mai tare pe cerul nostru, iar păsările se adună s-o asculte.


Un comentariu: