Stau eu la lucru și votca de ieri noaptea întâlnește în stomac berea de aseară. Nu-i real să lucrezi cu aiștea doi, așa că m-am pus eu să-mi reamintesc ce filme am mai văzut în ultimul timp, care din ele merită văzute și de voi, și care nu. На старт, внимание, Марш Unionist!
Wilson Yio - 2008 Ip Man
Filmul ista ar putea fi caracterizat prin trei cuvinte cunoscute de fiecare - Made In China. Un scenariu furat parcă din arhivele Moldova film și actori care nu înțeleg ce caută ei pe platou. Narațiunea e mai jos decât era aliansul cu ceva timp în urmă, în schimb luptele, luptele merită un plus aparte. Practic numa pentru lupte și merită privit filmul dat, mai ales că Ip era învățătorul lui Bruce Lee, da filmele cu Bruce Lee tot numai pentru lupte merită privite. Așteptăm Grandmaster-ul lui Kar Wai, unde cu siguranță vom avea de toate, și lupte ca lumea, și imagine frumoasă, și narațiune omenească. P.S. - Eu cred că japonezii nu-s chiar atât de răi precum îi prezintă filmul dat. Da voi ce credeți despre japonezi?
Sergio Leone - 1966 Il Buono, Il Brutto, Il Cattivo
Spunea cândva un prieten, matincă Pavel Brăilă, că așa cum filmează Sergio Leone nu a filmat și nu va filma nimeni, niciodată. Totalmente de acord. Leone le-a arătat americanilor ce înseamnă un western ca lumea. Americoșii, cu umorul lor fastfood-ian, au numit filmele lui Leone spaghetti western. Numai că spaghetti western-urile lui Sergio dau de fumat harpacică pentru decenii întregi de hollywood. Filmul dat nu poate fi comparat cu nimic, caracterele vorbesc de la sine de parcă ar fi pictate de însuși da Vinci, gloanțele nu zboară aiurea, ci lovesc direct la țintă fiind pregătite de minute lungi de tensiune cinematografică. Scena finală, cea a duelului din cimitir, în genere merită menționată ca cea mai bună scenă de duel filmată vreodată, sau ever, cum zic americanii. Plusați la toate asta muzica lui Enio Morricone și poftim - capodopera e gata.
John Moore - 2013 A Good Day To Die Hard
În cazul dat mai pe scurt: mie îmi place franciza Die Hard, în orice caz primele patru episoade. Uneori creierul de cinefil are nevoie de un John Mclane care să-l relaxeze oleacă și să-l facă să hiberneze. Da iaca am privit ultima parte și mi-am dat seama că McLane trebuia să moară în partea a patra, secerat de rachetele avionul de luptă multirol F16, sau poate Stealth, короче хуй его знает ce fel de avion îl urmărea acolo. Și odată cu Mclane trebuia să moară și familia lui, pentru că ну на хуй!
Martin McDonagh - 2012 Seven Psychopaths
Nasc și-n hollywood kino-uri. Chiar dacă mai răruț, în cazul dat foarte drăguț. O istorie atipică pentru film-maker-ii americani și șapte psihopați tăiați în peliculă de bisturiul unui chirurg foarte iscusit. Un film care nu te încordează, însă nici nu te lasă să te relaxezi. Până și dulceagul Collin Farrel joacă ok. Despre Woody Harelson și Christopher Walken tac, băieții îs geniali prin definiție. Cireașa de pe tort e Tom Waits în rolul unui om care gonește mașina pe autostrăzi și omoară oameni care gonesc mașina pe autostrăzi ca să omoare alți oameni. Până și celebrul serial killer Zodiac e pizdeală de la Tom. Nu și la final, jos pălăria pentru Sam Rockwell, psihopatul tuturor psihopaților. Un film pentru toată lumea, de la cinefili la cinedebili.
Woody Allen - 1972 Everything You Always Wanted To Know About Sex * But Were Afraid To Ask
Să începem cu faptul că Woody Allen e un regizor aparte, cu un umor aparte și o manieră aparte de a face filme. Eu n-am văzut nici un film de Woody Allen despre care să poți spune - căcat. Unele sunt mai bune, altele mai slabe, însă vă spun cu mâna pe inimă - Woody nu filmează rahat. Filmul dat, cu denumirea foarte lungă, este recomandat tuturor moldovenilor. Pentru că moldovenii reprezintă cel mai pudic popor din lume. Pentru că moldovenii își fac dimineața cruce ca să nu aibă erecție și se fut până acum numai în poziția soldatului. Moldoveni, priviți acest film și faceți sex mai des, și mai divers. Și un secret pe final - o labă prinde bine uneori. Jur!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu