joi, 19 aprilie 2012

Nasc şi la Moldova oameni de Cannes

În timp ce presa este ocupată хуй поймешь cu ce materiale obiectiv de senzaţionale despre numărul de мандавош-te de pe microfonul lui Paşa Parfeni sau tempoul în care Ricky Ardezianu dă primăvara la buci, pe internet, adică pe pagina oficială a Festivalului de Film de la Cannes a apărut programul filmelor pentru ediţia 2012. Programul îl face pe orice cinefag să simtă vre-o treişpe ejaculări la rând şi o relaxare totală a sfincterelor până în perioada în care noile кино-uri semnate de Miike, Haneke, Kiarostami, Bertolluci, Mungiu, Cronenberg, Audiard, Karax, Vinterberg ş.a. vor apărea în cinematografe (torente am vrut să zic trimiţând mancurtul de Şelin în originile rectale îmrepună cu programul de la Patria). 
Noutatea bună pentru moldoveni, care n-au literatură, n-au muzică, n-au teatru, n-au film şi în genere n-au nici o pulă cultură este că cameramanul Oleg Mutu a filmat 2 din filmele participante la festival anul acesta. Unu cu Serghei Lozniţa care se numeşte "В тумане" şi promite să continue tonul meditativ mizantropic dat de "Cчастье моё", debutul documentalistului Lozniţa în care tot Mutu a fost живопис-ţu răspunzător de calitatea impecabilă a картин-cii. Al doilea e "După dealuri", turnat de Cristian Mungiu, regizorul cu care Mutu a văzut Cannes-ul mai des decât Adrian Ursu s-a văzut în oglindă. Pagina de imdb a lui Mutu ne spune că avem un moldovan care e oaspete de onoare la Cannes de jumătate de deceniu încoace. Numa că nu-mi amintesc să citit macar un interviu, articol, reportaj, cronică sau postare despre el din pareta scribilor moldoveni. La tăţi lii по хуй, pentru că Paşa Parfeni s-a tuns, Filat şi-a mai cumpărat un Mercedes iar Nelly Ciobanu a mai scos 3 albume şi o compilaţie. N-ai cu cine bre.

4 comentarii:

  1. În loc să te jălui pe personajul colectiv făcei bă un interviu cu el şi prinei uvajuhă. Da aşa - eterna paradigmă: "Oare cînd şi în Moldova va fi ca în..."

    RăspundețiȘtergere
  2. A fost un interviu în PUNKT cu Oleg Mutu: http://punkt.md/revista/citeste/articol/mobra_de_cursa_lunga/oleg%20mutu.html

    RăspundețiȘtergere
  3. bun și portret, chiar după ce a câștigat 4,3,2 Palme D'or-ul :)

    RăspundețiȘtergere