vineri, 4 februarie 2011

Sunt român şi?

Da, avem acelaşi sînge, aceeaşi istorie, aceleaşi rădăcini de viţă-de-vie. Da, vorbim aceeaşi limbă: chiar dacă aici e limba moldo-rusificată şi peste Prut cea manelisto-americanizată. Da, a fost mai nemiloasă soarta cu noi: am fost rupţi din patria mamă şi daţi pe mînă brigadirilor intelectuali care au venit să ne înveţe slovă. Da, am obţinut independenţa împreună. Am gustat împreună din nectarul democraţiei şi am început să ne îmbătăm - licoarea avea acelaşi gust acru-socialist.
Şi totuşi, spre ce tind toate elementele unioniste de la noi, de la liberali la flăcăii pătraţi cu tricorui BPR? Ce vă place acum în România: maneliştii care au înlocuit lăutarii? Piţipoancele plastice care au înlocuit adevăratele artiste? Media-mîncătorii de căcat care au înlocuit iluştrii publicişti români?
Nu-mi place România contemporană, mi-e greaţă de ea. Şi mai rău e că nu-ţi mai place nici ţie de tine Românie: şi nu dai vina pe tine ci pe ţigani, pe Băsescu, pe foştii securişti, pe Gigi Becali. Toţi sunt vinovaţi în afară de tine - tu eşti intelectual, metrosexual, blogger, web-designer etc. Vina nu e a ta, vina aparţine ţiganilor care ţi-au furat până şi dragostea de patrie. Tot ţiganii ţi-au împuţit frumosul Bucureşti cu aer de jeg. Ţiganii te-au tembelizat cu valul de talk-show-uri şi breaking-newz-uri. Ţiganii au ajuns înaintea ta în Europa, şi iarăşi te-au futut. Tot mai mulţi moldoveni preferă să fie moldoveni ci nu români în Europa. Tot mai mulţi români vor soţii basarabence: pentru că sunt cumsecade, pentru că nu fumează, pentru că nu vorbesc despre menstră şi crucea lu măta. Deşteaptă-te române. Ne deşteptăm şi noi aici din somnul letargic, lent, agale, din somnul cel de moarte...

4 comentarii: